Leefgroep Bever


In leefgroep Bever kunnen 12 jongens en meisjes tussen 0 en 14 jaar komen. De leefgroep ziet er uit als een soort van huisje, waar je tot rust kan komen. Een team van 5 begeleiders + een nachtbegeleidster staan dag en nacht voor jou klaar om jou te helpen met al jouw vragen. Eén van deze begeleiders is er speciaal voor jou, we noemen dit jouw IB (= individuele begeleider). Hij of zij zal praten met jouw juf of meester, samen met jou een hobby zoeken in de buurt, gesprekjes doen met jou over hoe het gaat met jou en hoe de bezoeken verlopen. Er is ook 1 iemand die zal praten met jouw gezin (mama, papa,…) om te luisteren hoe het thuis of tijdens de bezoekmomenten gaat. Allemaal samen zullen we zoeken naar een oplossing.

 

Een dag in de leefgroep ziet er in grote lijnen altijd een beetje hetzelfde uit. ’s Morgens sta je op voor het ontbijt en maak je je klaar om naar school te gaan. Wanneer je terug komt van school is er eerst een vieruurtje, daarna huiswerkmoment, rond 17u30 eten met aansluitend taakjes zoals afdrogen, tafels afkuisen, enzovoort en daarna vrije tijd (als je geen huiswerk meer hebt). Voor het slapen gaan, was je je in de badkamer. Je hebt een vast uur om te gaan slapen, dit hangt samen met jouw leeftijd.

 

Iedereen krijgt een eigen slaapkamer. Je kan hier je eigen stekje van maken, met foto’s en/of posters. Niemand van de andere kinderen mag in jouw kamer komen, behalve wanneer dit mag van jou (en de begeleiding).

 

Boven hebben we een ‘snoezelruimte’, waar je alleen of met een vriendje tot rust kunt komen met een boekje, wat muziek en/of speelgoed. Er staat een bed dat je kan omtoveren tot een heus ballenbad om in te spelen.

 

In de leefgroep zijn er veel dingen die je kunt doen tijdens je vrije momenten. Er is een TV met digicorder, een playstation, een computer en vele spelletjes, kleurplaten, blokken, enzovoort. Buiten is een koertje waar je kunt fietsen, schommelen, voetballen, skeeleren, enzovoort. Op het domein zelf is er ook een mini-voetbalterrein en een basketbalgoal, waar je met begeleiding naartoe kunt.

 

 

Zo, dit is in een notendop hoe het er in leefgroep Bever aan toe gaat.