Leefgroep Kangoeroe


K ansen

Samen gaan we op zoek naar jouw mogelijkheden en kansen. Iedereen mag fouten maken, en verdient een nieuwe kans. We zien dit als een leerproces, waar ons team jou zeker bij wil helpen en steunen.

 

A nders

Ieder kind en situatie is anders. Ons team gaat voor jullie op zoek naar gepaste hulp en begeleiding, want iedereen is uniek! Wanneer je naar onze leefgroep komt, stellen jouw Individuele begeleider (IB), gezinswerker en de bijzondere functie samen een plan op. In dit plan staat waar we met jou en je context naartoe willen werken en hoe we deze doelstellingen willen bereiken.

 

N aastenliefde

Hierbij is het sleutelwoord ‘samen’. Samen gaan we op weg met jou en je context. We zijn een  team dat er alles aan doet om de beste zorgen te verlenen. Zo helpen wij het kind dagelijks bij het maken van huiswerk, we plannen doktersbezoeken waar nodig, we bieden hobby’s aan, zorgen voor mooie kledij, enz…  Wij weten ook dat jouw familie steeds een belangrijke plaats in je leven blijft. Je zal kennis maken met de gezinswerker die bij jouw mama, papa, grootouders, …  regelmatig op bezoek zal gaan. Deze gezinswerker komt ook af en toe eens in de leefgroep om te kijken hoe het met jou gaat. Wanneer je vragen hebt rond je familie en/of jouw traject, mag je deze altijd stellen aan jouw gezinswerker.

 

G ezelligheid

We trachten een huiselijke sfeer te creëren door individuele -en groepsmomentjes in te lassen, waarbij we al eens kijken naar een leuke film, gesprekjes voeren met elkaar, spelletjes spelen, tot verhaaltjes voorlezen bij het slapengaan. Daarnaast kan je ook op jezelf of met anderen spelen in onze leuke speeltuin.

 

O ooooo, wat een begeleiding!

Ons team is multidisciplinair, d.w.z. dat het bestaat uit mensen met een verschillende functie. Zo hebben we:

 1.      Begeleiders: Sofie, Jonas, Lotte, Hilde, en Els (nachtbegeleidster).
  Deze mensen gaan samen met jou aan de slag binnen jouw traject.
 2.      Orthopedagoge: Sophie
  Sophie vormt een brug tussen de begeleiding en de consulente/JRB. Daarnaast neemt zij ook schoolbesprekingen e.d. op zich. Zij staat het team van begeleiders steeds bij met goede raad.
 3.      Gezinswerkers: Kathy, Joken en Inge
  Deze personen gaan voornamelijk met de ouders, familieleden en eventueel andere context aan de slag, om op zoek te gaan naar de krachten en perspectieven van het gezin.
 4. Logistiek Medewerkster: Carine
  Carine neemt niet alleen de huishoudelijke taken van de leefgroep op zich, ook tovert zij elke dag fantastisch lekkere gerechten op tafel!

 

E volutieverslag

Vol goede moed en enthousiasme gaan wij aan de slag met onze doelstellingen. Elke 6 maanden wordt jouw handelingsplan besproken in ons team en bekijken we hoe we de doelstellingen verder aanpakken. Zo passen wij ons steeds aan aan veranderende situaties, noden en behoeften.

 

R ust

Iedereen heeft recht op privacy en rust. Daarom heeft ieder kind zijn eigen kamer. Bij ons heb je elke dag een kamermomentje, en ook in ons ‘kasteeltje’ kan je ongestoord spelen. Het kan misschien eens rust in je hoofd bieden om met iemand een gesprekje te hebben. Ook hiervoor staat de begeleiding steeds klaar!

 

O penheid

We zijn eerlijk, open en duidelijk tegen elkaar, en dit op een beleefde manier. Zo weten anderen wat je denkt, voelt, en kan hier rekening mee gehouden worden. Natuurlijk zijn er in zo’n grote leefgroep heel wat regels en afspraken waar we ons dienen aan te houden. Als je deze overtreedt, geven we eerst een waarschuwing. Gebeurt dit opnieuw, dan wordt je op de strafstoel gezet voor enkele minuten (gelijk aan jouw leeftijd, vb. 8 jaar = 8 minuten).

 

E ten

 

In de week maakt Carine heel wat lekkers klaar. Zo is het elke woensdag frietjesdag en maakt ze regelmatig leuke desserts. In het weekend zorgen wij zelf voor ons kookpotje. Wanneer er tijd voor is, wordt al eens samen met de kindjes een cake gemaakt. Ieder kind heeft ook een snoepdoos waar vrijdag in gesnuffeld mag worden. Maar, alleen als we ons bord flink opeten natuurlijk!