Kleine Stroom


Kleine stroom

Kleine Stroom is een  leefgroep waar maximum 8 meisjes verblijven tussen de  12 jaar en 18jaar.

In de Kleine Stoom krijgt iedere jongere een individuele begeleider (IB) toegewezen, die volgt de praktische zaken op voor jou.

Iedereen heeft een eigen slaapkamer, en een eigen sleutel. (waarvoor je een waarborg dient te betalen)  Je mag deze kamer aankleden en decoreren om het voor jezelf gezellig maken.

Na je schoolwerk is er ’s avonds ruimte voor ontspanning. Beneden in de living kan je TV kijken, gebruik maken van de spelconsoles of de computer. Als je een hobby hebt (dansles, sportclub,…) dan kan je deze uiteraard uitoefenen. Met de leefgroep worden er soms ook activiteiten gedaan, maar niet iedere avond.

Éénmaal per week hebben we een groepsvergadering. Dit is jouw moment van inspraak (menu, takenlijst,…). Hier kan ook gesproken worden over zaken die je storen en voorstellen doen naar de groep/begeleiding.

Op woensdag en in het weekend (op zaterdag of zondag) kan je vrije uren verdienen (= bij goed gedrag ). Je kan dan zonder begeleiding op stap gaan met je vrienden of vriendinnen. Je kan ook altijd hier vrienden of vriendinnen uitnodigen.

Uitgaan kan vanaf je 16e verjaardag, maar alleen bij goed gedrag.

Roken kan alleen vanaf 16 jaar met toestemming van je ouders.  

Elke maand ontvang je zakgeld, het bedrag hangt af van je leeftijd. Hoe en wanneer je dit krijgt, wordt besproken met je individuele begeleider.

Je mag vanaf je 14 jaar je GSM dag en nacht bijhouden, we verwachten dan wel dat je hiermee op een verantwoorde manier omgaat. Zelfstandig opstaan en tijdig vertrekken naar school of zinvolle dagbesteding. Kan je dit niet dan kan het zijn dat je enkel tijdens de dag je GSM mag bijhouden.  De – 14 jarige moeten hun GSM bij het slapen gaan wel afgeven.

Tijdens de weekends kan het zijn dat je naar huis kan gaan. Het kan een dagbezoek zijn  of met 1 of meerdere overnachtingen. Maar dit is voor elke bewoner anders en afhankelijk van je situatie. En gebeurt  in samenspraak met je plaatsende instantie (jeugdrechtbank, OCJ, )