't Schurend Scharniertje


't Schurend Scharniertje is een project dat zich specifiek richt tot die jongeren die vanuit hun huidige opvoedingssituatie geen kansen krijgen binnen de private huurmarkt en (nog) niet terecht kunnen bij de Sociale Huisvestigingsmaatschappijen. Het project richt zich in eerste instantie naar jongeren vanaf 17 jaar die via een begeleidingsmaatregel CBAW (contextbegeleiding autonoom wonen) hun plaats in de maatschappij willen opnemen. Gedurende 6 maanden tot 1 jaar krijgen deze jongeren de gelegenheid om een CBAW-begeleiding op te starten binnen één van de wooneenheden van dit project. De begeleiding kan ook door een andere organisatie uitgevoerd worden. 

 

Aanmelding

Aanmeldingsfactoren worden in een persoonlijk interview besproken, waarbij we samen onderzoeken of het project een antwoord kan bieden op de vragen van de jongere zijn situatie. Let op: het project werkt zonder wachtlijsten. U kunt dus enkel aanmelden wanneer één wooneenheid beschikbaar is. 

 

Het gebouw

Het gebouw ligt in een rustige straat, doch in het centrum van Aalst, met alle nodige winkels, nutsvoorzieningen, scholen, station en het stadspark binnen wandelafstand. Het omvat een gemeenschappelijke fietsenberging en op elke verdieping een studio, elk met zijn eigen karakter. Alle studio's hebben basisbemeubeling, ingerichte keuken en badkamer, kabeltv en internet en ook de brandverzekering zit in de prijs inbegrepen. Wij verhuren deze studio's conform te marktprijzen. 

 

  1. Gelijkvloerse studio met kelderberging, terrasje en aparte inkom. De aparte slaapkamer en ruime badkamer maakt dat deze studio ook geschikt kan zijn voor een alleenstaande ouder met kind. 
  2. Zeer ruime en lichtrijke studio op de volledige eerste verdieping met ruime badkamer. 
  3. Eén grote, toffe loftruimte onder het dak, iets kleiner en goedkoper, maar tevens met een ruime aparte badkamer.